IBIZA MODE


Ibiza mag dan een eiland van contrasten zijn, maar de Ibiza-stijl is consistent waar je ook gaat. De dresscode is lekker simpel en kleurijk: draag wat je maar wilt. De bohemian look is razend populair.

Vind je het too much om van top tot teen bohemian kleding te dragen, maar wil je wel graag die exotische Ibiza-sfeer in jouw outfit? Kies er dan voor om alleen een top of blouse te dragen met bohemian uitstraling.

Opvallend, kleurrijk, glitters, pailletten en gewaagde bh's zijn bijna uniform in de grote nachtclubs van het eiland, maar je zult er ook stoere jeans, romantische blousjes met franje en bloemenprinten of grof gebreide kleurrijke topjes tussen zien. 

Eigenlijk doet het er eigenlijk helemaal niet toe op Ibiza. Wil je het dragen? Ga ervoor, just do it! Het beste van Ibiza is dat absoluut alles kan.

Maar eerst, wat is Boheemse stijl of ook wel ‘Boho chic’ of ‘Boho’ genoemd? 
Bohemian stijl is een modestijl die sterk verwant is aan hippiemode, waarin natuurlijke stoffen, retropatronen, neutrale kleuren en warme tinten versmelten met jaren 70 stijlaccenten en een flair voor statement -accessoires.

Boheemse stijl is meer dan alleen een modetrend - het is een echte cultuur op zich, een cultuur die gepaard gaat met een heel specifieke ideologie en een gecompliceerd verleden. Hoewel het nauw verbonden is met de hippiemode van de jaren 60 en 70, maakt Boheemse mode heden ten dage deel uit van de regulier cultuur.

Tegenwoordig maakt de grote verscheidenheid aan Boheemse kleding en accessoires de stijl tot een echt fenomeen. Met zijn losvallende kledingstukken, casual accessoires en een algehele artistieke, creatieve mengelmoes van elementen.

Een verscheidenheid aan natuurlijke materialen, aardetinten en op hippie geïnspireerde patronen. Een alternatief voor de traditionele manier van kleden, gecombineerd met een al even alternatieve boodschap met nadruk op een vrij en ongedwongen liefdevol leven. 


laat een reactie achter


Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd