IBIZA MARKTEN


Een bezoek aan de beroemde hippiemarkten op Ibiza is een must voor elke vakantieganger. Gezellige hippies, leuke vrolijke tassen, zelfgemaakt sieraden, mooie doeken en Ibizaanse kleding. En dat alles heerlijk buiten onder de zon met relaxte muziek op de achtergrond.

Ibiza heeft sterke artistieke wortels die teruggaan tot het begin van de jaren 60 toen ambachtslieden, schilders en ontwerpers naar het eiland stroomden om de unieke sfeer, vrijheid van meningsuiting en ongelooflijke licht te ervaren.

Sommige markten zijn alleen open in het zomerseizoen, andere het hele jaar door en elk heeft zijn eigen unieke sfeer. Sommige zijn gespecialiseerd in lokaal handwerk, anderen brengen je exotische sieraden, textiel en kleding uit plaatsen zoals Zuid-Amerika, India en Indonesië.

Hippiemarkt Las Dalias
Eén van de twee bekendste hippiemarkten op Ibiza is Las Dalias. Deze markt is op Valentijnsdag in 1985 ontstaan met slechts vijf kraampjes en een handvol bezoekers. Inmiddels is de ‘Mercadillo las Dalias’ uitgegroeid tot ongeveer 200 kraampjes.

De kraampjes staan op een binnenplaats die omgeven wordt door bladeren van wijnplanten. Las Dalias is meer dan enkel een markt met wat kraampjes. Je kunt er tegenwoordig ook terecht voor heerlijk eten, cocktails, live muziek en meer.

Hippiemarkt Punta Arabi ( Es Canar )
Deze markt bestaat al sinds 1973 en is inmiddels de grootste hippiemarkt van Ibiza. De markt is ontstaan doordat Hotel Club ‘Punta Arabi’ ooit hippies aanbood om hun handgemaakte producten daar te verkopen. Ook deze hippiemarkt bestond in het begin uit slechts vijf kraampjes.

Dit waren een kraampje met zoete lekkernijen; een kraampje met wollen truien; een kraampje waar je puppies kon kopen; kinderen die speelgoed ruilden en een kraampje waar je sieraden kon kopen uit India. Live muziek op de viool en gitaar zorgden voor een gezellige sfeer.

De markt in Punta Arabi is door de jaren heen enorm gegroeid en tegenwoordig bestaat deze uit ruim 500 kraampjes. Hiermee is deze hippiemarkt de grootste op het eiland en deze markt trekt dan ook duizenden bezoekers.

Hippiemarkt Cala Llonga
In Cala Llonga kun je ook iedere zondag terecht voor een gezellige hippiemarkt. Van mei tot oktober wordt hier iedere zondagavond van 18.00 uur tot middernacht een gezellige markt georganiseerd.

Je vindt er bijvoorbeeld leuke souvenirs voor thuis of andere leuke accessoires zoals bijvoorbeeld handgemaakte zeep. Ook kun je er terecht voor boho kleding, mooie hoeden, tassen en kunst.

Hippiemarkt San Juan
Ook in het plaatsje San Juan wordt iedere zondag een gezellige hippiemarkt georganiseerd rondom de kerk. Iedere week trekt deze markt ook veel toeristen, maar het is een stuk rustiger dan Las Dalias en Punta Arabi. Ook vind je er nog echte hippies, lokale boeren en verschillende kunstenaars.

Daarnaast kun je er terecht voor allerlei leuke handgemaakte spulletjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van prachtige kleding, armbandjes, tassen of kunstwerken? Tevens is er ook vaak live muziek wat het allemaal erg gezellig maakt.

Vlooienmarkt Sant Jordi
Mocht je zin hebben in iets anders dan de typische hippiemarkt dan is de vlooienmarkt van Sant Jordi een echte aanrader. Gewoon een originele vlooienmarkt, niets meer en niets minder.

Hier vind je vooral locals die van alles verkopen vanuit hun kofferbak. Omdat deze markt iets minder bekend is bij toeristen zal je er vooral veel locals vinden. Ook is er vaak live muziek te vinden.

Ecologische markt Sant Josep
Iedere zaterdag kun je in het gezellige dorpje Sant Josep terecht voor een echte ecologische markt. De markt heet officieel Mercat de Sant Josep de Sa Talaia, oftwel de Markt van Sant Josep. Denk hierbij aan biologisch vlees of echte milieuvriendelijke groeten en fruit van het eiland zelf.

Ook vind je hier veel locals die leuke producten maken zoals handgemaakte rieten manden of bijvoorbeeld slippers. De markt bestaat nog niet heel lang en is dus ook nog niet zo goed bekend bij toeristen.

Versmarkt Mercat de Forada
Mercat de Forada is een initiatief vanuit verschillende lokale groepen en humanitaire organisaties om een leuke markt met lokale producten aan te kunnen bieden. Hier vind je alleen zelfgemaakte lokale producten van Ibiza.

Denk hierbij aan groenten, fruit, planten, kaas, maar ook kunstwerken en ambachtelijke producten en accessoires. Er heerst een gezellige sfeer en je zult hier vooral veel locals vinden.

Straatmarkten Ibiza
Naast alle bekende en minder bekende hippiemarkten en andere markten heb je ook veel straatmarkten op Ibiza. Dit zijn kleine marktjes die je met name ‘s avonds kunt vinden in veel plaatsen op het eiland gedurende het hoogseizoen ( mei tot oktober )

Dit maakt de marktjes natuurlijk niet minder leuk en wanneer je in de buurt bent is het zeker de moeite waard om er even overheen te lopen.


laat een reactie achter


Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd